Thursday, May 5

playboy atau playgirl ??

salam satu blogger dan satu malaysia .
entry kali nie agax bosan kot,. sbb ekyn ade idea nh je nak post kali nie
da lme xupdated blog. asl updated jea, publish org. kn3 .. apekahh.
okea, here, semalam , kwan ekyn( prempuan) bru je cite psal ye kne men3 kn nan smeon bername jejake .dia seorg prempuan , da ckop abis stye dy ngn boy dy tp boy dye, er..- cm nak cepuk je mamat tu. org setia nan ye bgai nak mati, tp si dye, emm. setiap saat msg tolak mndy mkn tido lah kn, boleyh kate 24 jam msg, naktido telefon, bgon tido ade msg "SELAMAT PAGI SWEETHEART ," apekaahh . bpure2 ke llaki tu??
xpham betol, xpham betol. apekahh yg lelaki nak ek?

oke new,psal llki pulak dpermainkan oleh prempuan,semalm jugak cite nh, bnyk btol msalh smalm tp ekyn jus bg cdangn je lah.llaki tu tnye ekyn ape mksd " killing me inside " of course lah ayt tu cm marah or kcewe kn2? ekyn ckp kt dy abaikn jea, lah , xpayh dok pker, bunge bkan skuntum. okea. llaki2 tu da bg mcm2 kt awek tu. n wek tu pon mstylah suke an. but, one day llaki tu dpt twu pmpuan tu playerz .susa lah llaki tu na pcye kn until he meet n look by himself ( grammer ak bterabor ) llaki tu pegi terjah perempuan tu n tnye sape laki2 yg ade nan dy pastu pmpuan tu of course tcungp2 nak jawab, dah cuak kan . kesiann. tp nsib lah laki tu iman kuat n dy pon blah, balik settle baik2 , laki tu xna gado dpn org rmay kot. jus leave it . 


situasi diats siapekah bersalah . 


PLAYBOY=LELAKI =PLAYBOY.
PLAYGIRL=PEREMPUAN .=PLAYGIRL. 

 jom kite mule bercerite hal nyer...jeng...jeng..jeng.....



Syok sangat ke jadi playboy ni? Bangga sangat ke jadi playgirl? Alahai, daripada aku zaman sekolah lagi, time cinta monyet, aku selalu dengar perkataan playboy dengan playgirl dan ia ditujukan pada seseorang yang cantik dan kacak orangnya.
Biasala, bila dah orang gelar seseorang tu playboy ataupun playgirl mestilah rating orang tu naik mencanak, macam hits trafik blog tinggi je.. haha. Best ke jadi playboy ataupun playgirl ni?


Menyingkap kehidupan hidup si playboy .
* Dah nama pun playboy, mestilah dia dikenali sebagai lelaki yang mempunyai ramai teman wanita, berkejaya, mempunyai rupa paras yang menawan dan juga yang paling penting ayat si jejaka playboy ni amat manis. Kalau orang melayu pulak panggil “Mat jambu” ataupun bahasa kasarnya buaya darat or crocodile land (dlm bhase ingeris ).err-- . papejelah .
Ada juga aku tengok si playboy ni, tak hensem pun hitam hangit, duit tak ada dan juga selekeh, tapi boleh dapat awek cun dan mantap, apa la yang diorang guna memikat awek? mgkin dressup smart awek tu ingt laki tu kaye pdahal hampeh, na kuar pon pijm wet member, xpon minx mak bapak, mmang rmay sekarg yg cm nie. depan mate aku lah yg ak dpt ngok .susah jugak nak tengok playboy yang tak hensem ni dapat awek cun. Gilababeng.
Selalunya, dah orang kata playboy tu mesti terkenal dengan perangai buaya sekali. dengan kgkwan diantarenyer dylah paling hot. dgn dreesup dgn cre jalan yg belagak , ade yang cm nh, bsepah sgt , cri je kt shoping complex, cmfirm jmpe, yg pmpuan tu pulak dok cover cun tgu diusya, xtwu ko lah mgse2 dye.yg xhensem pon pmpuan tu ckp hemsem sb da tmkan dgn cre dyorg. ohh..pleaz lah.. tgok lah dlu laki tu cm ner...
Hari ni usung awek ni, esok usung awek lain pulak. Awek ni macam baju. Kejap je tukar – tukar. Hairan aku. Tah guna bomoh siam mana tah perayat perempuan – perempuan tu.xpon p beli minyak dgu psar mlam dah sume pmpuan kw da sebat. ape ke hal .?
Teringat lagi time sekolah. Kalau ada sorang perempuan biasa tu couple dengan mat playboy, mesti perempuan tu jadi top. Yela, daripada tak terkenal terus jadi terkenal sebab biasa kawan dengan lelaki playboy yang terkenal di sekolah. Cam hampeh je dulu.boleyh jalan da.. na pegi rehat same2 , nak mkn pon same2 , na pusing satu sekolah pon sme2 , tgu smpai awek tu balik, pas awek balik tkar plak nan awek lain. da mcm ape dah. ape seyhhh ..
Jadi laki playboy risikonya tak sebesar menjadi perempuan playgirl. laki2 bspah leyh dpt prempuan. n llaki boleyh kawen 4. yg perempuan pulak leyh kwen 4 ke?? xsalah llaki tu nak playerz , btol ke??tp prempuan rse cm xdhargai lah kn. :)

Seronok sangat ke jadi perempuan playgirl
* Aku ada juga seorang dua kawan yang digelar ‘playgirl’ ni. Muka tu boleh la tahan tapi mungkin sebab badan dia yang menggoda tu menjadi tumpuan lelaki jongos diluar sana.err-- Aku tak paham la si playgirl ni, apa tujuan dia kawan ramai – ramai? Kalau setakat kawan biasa tu tak kesah la sangat, tapi ni dah bersayang abang dengan lelaki A, lelaki B dan lelaki C apa barang ni?sume na laynan speacial part, ape ke hal??
Seronok keluar dengan jantan A, naik Honda Civic, dating dengan jantan B pakai superbike dan jantan C naik Perdana. Adoi, hang tak ada maruah ke? Senang cakap, berani gila hang keluar dengan banyak – banyak jantan tanpa fikirkan keselamatan diri sendiri. Kalau pakwe ke tunang ke boleh konsider lagi la.yg bdak2 sekolah pulak dok nek moto sane sinie.isnin na bdak tu. selase ngn bdak lain pulak  rabu n berlanjutan... amik depan sekolah pulak tu, nak menayang ke akak oii. pliz lah. org cm ke boleyh jln.blaaa3...
Syok la mainkan hati dan perasaan orang lain. Suka la depan si A cakap lain dan depan laki – laki lain cakap serba berlainan. Menyampah aku. Susah kalau perangai tu terus melekat dalam diri. Kalau ada apa – apa jadi la, jangan salahkan orang lelaki, tengok la diri sendiri dulu.
Kalau awek yang cantik tu aku tak kesah sangat, tapi kalau yang muka tak boleh blah tu pon buat perangai macam “boleh blah” dan bajet bagus je, serius aku pandang serong orang tu.
then sekarang bile ptos je, xpon reject llaki tu cm awak tu dah bgos sgt. hello, tlong lah, lyn llki pon agak2 lah kn.jgn smpai bereject2. org lain pon ade perasaan . kalu na reject pon ade cre dye, ckp elok2 nh err--- xbals msg lah , pastu dok cite kt kgkwan dak laki tu mcm tu, mcm nie. bkn xpena jmpe pmpuan mcm nh, bsepah okea. msing2 tu bkan hot sgt yea, jgn nak dok perasan sgt hang tu cntik mcm bidadari .
Pada awek yang bajet bagus tu, tengok la diri sendiri balik. Fikir orang lain sama.ade jgak yg jdi playerz sb jnis xske cple jaoh. tp....err,, tgu satu hari akn susa na buat pilihan...


p/s:Kedua – dua manusia spesis diatas tu mau  ditakdirkan hidup sekali, masing – masing buat perangai macam tu baru tau huru hara keluarga dia. Haha.
this is for ure information . notfor hurt smeone or what okea. jus take it easy xD

ringankan jari untuk tekan like ini, terima kasih, sayang awak !

1 comment:

nelly said...

lebih baik jangan playboy or playgirl ..buruk padah ~